به گزارش خبرنگار مهر، محمد صدیق دهواری روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: در ایام تعطیلات امسال بیش از 40 هزار نفر از جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهرستان دیدار داشتند که بیشترین سهم بازدید کننده در این رابطه را مناطق طبیعی و دیدنی جالق، ناهوک، کلگان و کلپورگان به خود اختصاص دادند.
وی ادامه داد: آداب و رسوم، آیین، مشاهیر، صنایع دستی، کشاورزی و حیات وحش شهرستان سراوان در سه موزه مردم شناسی سراوان، موزه خاک کلپورگان و موزه شخصی «تاس کپل » به نمایش گذاشته شده است که در این مدت تعداد 6 هزار و 339 نفر از این موزه ها بازدید داشتند.
دهواری بیان داشت: در همین رابطه تعداد یک هزار و 539 نفر از موزه محلی سراوان، تعداد دو هزار و 300 نفر از موزه شخصی تاس کپل و همچنین تعداد دو هزار و 500 نفر از موزه خاک در روستای کلپورگان بازدید داشتند.
وی اضافه کرد: در ایام نوروز امسال همچنین نسبت به برپایی نمایشگاه صنایع دستی و تولیدات هنرمندان این شهرستان در جوار موزه محلی سراوان اقدام شد که با استقبال افراد محلی و همچنین گردشگران و مسافران همراه بود.
وی ادامه داد: در موزه مردم شناسی این سازمان در شهر سراوان 200 شی در راستای معرفی آیین ها، فرهنگ و مشاغل اقوام بلوچ در قالب 10 بیش از ده ها غرفه به نمایش درآمده است.
وی گفت: وجود برخی آلات موسیقی بلوچستان، زیور آلات،مهره های پلاستیکی به رنگ طلایی و فیروزه ای، سفال کلپورگان، سنگ نگاری، حصیر بافی، کاسه های چوبی، درب قلعه محمدی با قدمت بیش از 300 سال از دیگر بخش های موزه مردم شناسی سراوان است.
دهواری اظهار داشت: شهرستان سراوان دارای 420 اثر فرهنگی مربوط به دوره های تاریخی است که از این تعداد 130 اثر به ثبت ملی رسیده است.
وی ابراز داشت: روستای زیبای ناهوک، سنگواره های دره نگاران، بلندترین قلعه خاکی ایران با نام سب، مسجد دزک، سفال کلپورگان و جاذبه های طبیعی از جمله مناطق و آثار دیدنی جالق، ناهوک، کلگان و کلپورگان از جمله جاذبه های گردشگری است که همه ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جلب می کند و امسال نیز بیشترین بازدید کننده را داشت.
نظر شما